20.04.2022

Botrix B - Zaštita i prihrana od cveta do berbe!




Nakon hladnih dana voćne kulture će sigurno zahtevati primenu zaštitnih tretmana. Preporučuje se upotreba Botrix B preparata iz laboratorije Bacillomixa jer se odlično meša sa svim ostalim hemijskim sredstvima za zaštitu i ishranu voća, ali i ublažava šok kod biljke nastao usled dejstva niskih temperatura.

Botrix B mikrobiološki preparat nema karencu, primenjuje se u svim fenofazama, štiti biljku od patogena, podstiče na rast i osigurava visok prinos i kvalitet plodova.

Za borbu protiv patogena, poput Monilia laxa, voće u cvetu tretirajte fungicidima uz dodatak Botrix B preparata u količini od 0,5 l u 100 l vode. Na većim površinama, ako se rade tri uzastopna tretmana, to jest, ako se pokriva celo cvetanje potrebna količina Botrix B preparata je 2l/ha po tretmanu.
  
Botrix B će poboljšati oprašivanje, smanjiti infektivni potencijal patogena i smanjiti negativno delovanje niskih temperatura na cvet. 

Osim što se svojim mehanizmima bore protiv patogena, bakterije iz roda Bacillus, karakteristične za sve Bacillomix preparate pa tako i Botrix B, istovremeno snabdevaju biljku sa teško pristupačnim i neophodnim elementima za rast i razvoj.

S obzirom da je preparat organskog porekla i nema karencu odličan je i za primenu neposredno pred berbu kada je plod u kritičnoj fazi!